Zorgkompaan

De reden dat ZORGKOMPAAN het anders aanpakt is te vinden in de oorsprong. Het gaat om de tweelingbroers: Abdelkader en Farid en hun broertje Houssine.

ZORGKOMPAAN is opgericht door de tweelingbroers Abdelkader en Farid. In 2008 waren zij op zoek naar een geschikte plek voor hun broertje Houssine, die een verstandelijke beperking heeft.

Ze wilden een omgeving creëren waar hun broertje zich gelukkig kon voelen, leeftijdsgenoten kon ontmoeten, zijn talenten kon ontwikkelen en met passende begeleiding kon deelnemen aan het reguliere vrijetijdsaanbod. Helaas vonden ze geen passende plek en zagen ze dat het bestaande aanbod van dagbesteding te versnipperd en niet gericht genoeg was op de behoeften van jongeren met een beperking. Daarom besloten de broers, met hulp van hun derde broer, om zelf actie te ondernemen en ZORGKOMPAAN op te richten in 2008.

Sinds de oprichting heeft de zorginstelling een enorme groei doorgemaakt. Wat begon als een weekendopvang met enkele deelnemers, is uitgegroeid tot een zorginstelling met tientallen cliënten. ZORGKOMPAAN voorziet duidelijk in een grote behoefte aan ontmoetingen tussen jongeren met een verstandelijke beperking, educatieve programma’s en zinvolle dagbesteding. Het staat bekend als dé plek waar deze jongeren sociaal en maatschappelijk kunnen participeren en heeft aangetoond een doelgroep te bereiken die voor anderen moeilijk toegankelijk leek. Bovendien heeft de zorginstelling succesvol verbindingen gelegd met het reguliere arbeidsaanbod.

Het motto van ZORGKOMPAAN luidt: “Iedereen is Bijzonder!”

Hulp of informatie nodig? Vraag dat hier aan.